Kruip jij in de slachtofferrol?
14 juli 2021 
in Blog

Kruip jij in de slachtofferrol?

Het is makkelijk om verantwoordelijkheid buiten jezelf te plaatsen maar je hebt meer invloed dan je denkt.

Het is treurig dat veel mensen ervoor kiezen om te geloven dat ze niet verantwoordelijk zijn voor hun eigen leven, succes en geluk.

Mensen richten zich op wat ze niet kunnen beheersen en wat niet in hun macht ligt, en vergeten volledig waar ze wél invloed op hebben. Het is spijtig dat de meeste mensen ervoor kiezen om het slachtoffer te spelen omdat het simpelweg niet eenvoudig is om verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf en je eigen geluk.

Het is makkelijker wanneer iemand anders verantwoordelijk is voor je ellende en je de schuld op hen af kunt schuiven, maar het maakt de situatie niet beter.

In de veronderstelling verkerend dat ze geen macht hebben, geven mensen vaak het heft uit handen, wat voor hen bewijst dat ze gelijk hebben en niet gelukkig kunnen zijn. Maar wat zou het vergen om gelukkig en succesvol te zijn?

Het is geweldig om te weten dat het kan, want degenen die sterk geloven dat hun leven hun eigen verantwoordelijkheid is, nemen hun leven in eigen handen en bewijzen dat het voor hen de waarheid is.

En het is niet makkelijk, maar slachtoffer zijn is niet verstandig en onnodig. Maak van gelukkig en succesvol zijn je levensdoel.

Waar hou je van en wat doe je het liefst? Geloof erin en geloof in jezelf. Als je erachter staat, is het de juiste keuze. Jouw leven , jouw beslissing. We helpen je graag tijdens onze opleiding je ben welkom op de volgende data.

Liefs,

Ira

Over de schrijver
Reactie plaatsen