Geluk

Vind geluk door dankbaar te zijn. Waardeer de kleine dingen in het leven en herinner jezelf aan wat je wel hebt.

Mensen vragen me al jaren of het mogelijk is om altijd gelukkig te zijn en hoe je dit bereikt. Als je mij een beetje kent, weet je dat mijn leven zeker niet makkelijk is geweest maar gelukkig was ik altijd. Hoe dat mogelijk is? Het antwoord daarop geven vind ik lastig maar het leven neemt af een toe een rare en soms zelfs grappige wending.

Ik las ooit een boek waarin er super duidelijk werd uitgelegd hoe je constant gelukkig kan zijn. Ik deed het zonder dit door te hebben zelf al jaren. Onbewust deed ik dit gewoon. Waarom wil ik dit met jullie delen?

Kom naar onze opleiding. Open je eigen studio en werk voor jezelf! Rinda is een perfect voorbeeld

Dit is geen garantie voor eeuwig geluk maar ik geloof er wel in dat hoe meer mensen individueel geluk vinden, hoe meer dit hun omgeving en anderen beinvloedt.

De techniek is eenvoudig en is afkomstig uit het boek van geluk van Slavica Squire.
Het enige dat je hoeft te doen, is elke dag een paar vragen beantwoorden. Je kunt de vragen bijvoorbeeld uitprinten en de antwoorden opschrijven. Op deze manier word je je nog meer bewust van het proces en train je je onderbewustzijn.

Het komt er op neer dat je jezelf herinnert aan alle goede dingen in je leven waar je dankbaar voor bent. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend maar veel mensen staan hier amper bij stil.

Wanneer we dankbaar zijn en waardering tonen, manifesteren we automatisch meer geluk.

Je kan op dit moment een beslissing maken om gelukkig te zijn. Het enige dat ervoor nodig is, is het beantwoorden van een paar vragen. Dit doe je elke dag.

Wat voor moois is er vandaag gebeurd?
Waarover kan ik vandaag trots zijn?
Waar ben ik dankbaar voor?
Hoe voel ik me vandaag?

Zoals je ziet zal dit hooguit een paar minuten van je tijd in beslag nemen. Het mooie van deze oefening is dat je al na een paar dagen een groot verschil zult zien en langzamerhand de kwaliteit van je leven kunt verbeteren. Elke dag zal je iets gelukkiger en iets meer tevreden zijn.

Ik zie je graag bij de volgende cursus!

Gelukkiger dan dat je op dit moment bent.

Liefs,
Ira

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen